Facebookta Önemli Pazarlama Stratejileri


Pazarlama faaliyetlerine yeni bir bakış açısı getiren Facebook'ta pazarlama stratejinizi geliştirmek isteyenlere Facebook ta marka oluşturmak isteyenler,bir markanın bayiliğini yapıanlara ya da medya çalışanıysanız,Facebook kullanmanız çok önemli, bir o kadar da gerekli ise işinize yarayacak 7 taktik.

* Facebook üzerinden kurduğunuz iletişimi, karşılıklı sohbete dönüştürün. Gerçekten bir insanla yüzyüze konuşuyormuşsunuz gibi davranın, kurumsal konuşma yapmayın. Hızlı yükselişine rağmen, Facebook bir yayın aracı değil.

* Şirketinizin Facebook'ta gösterdiği çabaları desteklemek için, diğer medya ve iletişim araçlarınız üzerinde reklamını yapmanız kritik bir öneme sahip. Bu arada internet sitenizdeki ve diğer kanallardaki içeriğin Facebook üzerinde kolayca paylaşılır olmasına dikkat edin. Bu, arkadaşlarınızın arkadaşlarına, ve dolayısıyla potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

* Facebook girişimlerinizin başarılı olması için destek verin. Bu, Facebook'un ihtiyaçlarını hedefleyen yeterli içeriğe sahip olmak ve Facebook üzerinde katılım ve içeriği geliştirmek için, yeterli üye sayısı anlamına geliyor. Ayrıca, bu çabalar için yönetim desteğinin olması, çalışanlarınızın katılımı kadar önemli.

* İnsanların gruba katılmaları için çekici bir neden sunun. Bunun için sanal hediyeler, kuponlar kullanın, yarışmalar düzenleyin. Birçok açıdan, bu alternatifler, çevrimdışı promosyonlarda pek farklı olmamasına rağmen, yalnızca hizmetinizin reklamını yaptığınızın hissedilmediğinden emin olmak için farklı birlerinin görüşüne ihtiyaç duyabilirsiniz.

* Hayranlarınız, müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz ile ilişkilerinizi geliştirmek için Facebook kullanın. Birçok pazarlama uzmanı potansiyel müşteri havuzlarını genişletmek için Facebook'u kullanıyor. Bunun için doğumgünü gibi kişisel etkinleri hatırlayarak veya bir soru sorduklarında, hayranlarınıza doğrudan cevap vererek aranızdaki ilişkiyi güçlendirebilirsiniz.

* Facebook pazarlama faaliyetlerinizi ve bunların işletme amaçlarınız üzerindeki etkilerini ölçün. Özellikle de hayran sayınız ile satış rakamlarının ölçümlerini izlemelisiniz. Facebook ile birlikte, kaç tane potansiyel müşteri kazandığınızı, iletişimin seviyesini ve sunduğunuz ürünü savunma, gelir durumunuza olan etkisini belirlemelisiniz.

* Hayranlarınız arasında etkileşim yaratmak için Facebook üzerinde içerik yayınlayın. Hayranlarınıza aralarında konuşup tartışacakları bir konu gibi düşünün. Önemli olan bilgiye ve izleyicilerinize ilginç gelen şeyleri bulmak.



Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »