Facebook Etkinlik Oluşturma

Facebook’ta etkinlik oluşturup arkadaşlarınızı davet etmek istiyorsanız özel günlerinizde arkadaşlarınızın sizin yanınızda olmasını istiyorsanız,bu özel günler neler olabili örneğin doğum günü partisi,evlilik yıldönümü,bir işe yerleşme,bir yemek daveti,bir çay daveti,bir futbol turnuvası daveti gibi sayamayacağımız pekçok etkinliğinize Facebook Etkinlik oluşturma ile arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.

Facebook Etkinlik oluşturma ile bütün etkinliklerinize arkadaşlarınızı tarih,saat ve yerini belirterek facebook’tan davet edebiliriz.

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017



Facebook etkinlik oluşturmak için ana sayfanızda sağ menüden Etkinlik Oluştur yazısına tıklatınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz.

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017

Açılan sayfada hazır temalardan birini veya bilgisayarınızdaki fotoğraflardan birini seçerek yükleyiniz.İkinci seçenek etkiliğinize bir ad veriniz.Üçüncü seçenekte etkinliğinizin yapılacağı yeri ister yazı olarak adres belirtir,isterseniz haritalardan konum paylaşabilirsiniz.

Dördüncü seçenekte ise etkinliğinizin başlama ve bitiş tarih ve saatini belirtiyoruz.Son seçenekte bu etkinlikle ilgili bilgilendirici bir yazı yazarak Oluştur butonuna basarak etkinliğimizi oluşturuyoruz. 

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017


SEO Mektebi 5. Yılı ile ilgili bir yemek proğramı hazırladım Facebook etkinliği olarak aşağıda örneği inceleyiniz.

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017


Sıra geldi etkinliğimizi insanlara duyurmaya,hazırlamış olduğumuz etkinlik sayfasına etkinliklerimizden girerek aşağıda resimde belirttiğim Davet Et seçeneğine tıklıyoruz.İlk seçenek olan Facebook Arkadaşlarımı Davet Et seçeneğini seçerek sonraki adıma geçiyoruz.

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017

Bu sayfada sol tarafta bulunan menüden istediğiniz bir öneriyi seçerek arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.Ben en üstte bulunan Tüm Arkadaşlar seçeneğini kullanarak davet etmek istediğim arkadaşları seçim yaparak belirledim,bu arkadaşların bildirim kutularında sizin Facebook Etkinlik davetiniz gözükecektir.Ve etkinlik sayfanızdan iletiler gönderilecektir.

Veya arkadaş listenizde olmayan arkadaşlarınızında bu etkinlikten haberdar olmasını istiyorsanız ikinci seçenek olan E-Posta seçeneğinden eposta adreslerini yazarak Facebook Etkinliğinize davette bulunabilirsiniz.

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017


Etkinliğinizi iptal etmek veya silmek için sayfanızı yenileyerek ana sayfanızdan tekrar etkinlik oluştur yazısına tıklayınız oluşturmuş olduğunuz etkinliğe tıklayınız açılan aşağıdaki sayfadan işaretlediğim yerde Etkinliği İptal Et yazısına tıklayınız.

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017


Açılan aşağıdaki sayfadan Etkinliği iptal et seçeneğini seçerseniz,etkiliğiniz kısmi olarak iptal edilmiş olur yani davet ettiğiniz arkadaşlarınız davetinize yorum yapabilecek ve paylaşımlarda bulunabilecektir.

Eğer ikinci seçenek olan Etkinliği sil seçeneğini seçerseniz hazırlamış olduğunuz etkinlik tamamen ve kalıcı olarak silinecektir.

Facebook Etkinlik Oluşturma 2017





Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »