Facebook Otomatik Video Oynatmayı Kapatmak

Facebook sayfanızda takip ettiğiniz kişilerin video paylaşması haber kanalınız üzerinde otomatik olarak oynatılıyor.Ve siz istemeden bu videolar otomatik olarak kendiliğinden oynatılabiliyor bu durum aynı zamanda internet hızınızı da yavaşlatmaya neden oluyor.

Düşünün Facebook sayfanızda hiç hoş olmayan adult bir paylaşım yapıldığını,ülkemizde genelde herkes çocuk,genç,kadın,erkek herkes facebook kullanmakatadır,yalnız facebook kullanan pek çok kötü niyetli insan cinsel içerikli videolar paylaşmaktadır bunların videolarının otomatik oynatmaya kapatarak en azından Facebook hesabımızı güvenceye alabiliriz.

Facebook Otomatik Video Oynatmayı Kapatmak 2017

Ama önerim bu tür uygunsuz videoları yayımlayan kişileri takip etmemek ve sayfalarımızdan birşeyler paylaşmaları engellemektir.

Facebook üzerindeki videoların otomatik olarak oynatılmasını kapatıp, kendiniz onay tuşuna basana kadar oynamasını engelleyebilirsiniz.

Aşağıda Facebook videolarının otomatik oynatılmasını nasıl kapatacağınızı resimli olarak anlatacağım. 


Facebook ana sayfanıza giriş yaptıktan sonra aşağıda belirttiğim Ayarlar sayfanıza giriş yapınız.

Facebook Otomatik Video Oynatmayı Kapatmak 2017

Açılan pencerede sol menünün en altındaki videolar 2 yazısına tıklıyoruz.
Bu yazıya tıklanınca açılan sayfada videoları otomatik oynat 3 ayarını göreceksiniz bu muhtemelen Varsayılan konumundadır.

Açılan menüden burayı Kapalı konuma getiriniz.


Facebook Otomatik Video Oynatmayı Kapatmak 2017

Artık Facebook videoları siz onay vermedikçe facebook haber kanalınızda oynamayacak ve yayın akışınızı eskisi gibi kullanmaya devam edebileceksiniz.



Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »