Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Günde kaç Facebook özelliği kullanıyorsunuz?

Facebook'ta kendinizi ve işinizi güncel tutmak için bilmeniz gereken pek çok özellik var.Herhangi bir sosyal medya platformunu kullanırken birçok farklı özellik görebiliriz. 

Aynı şekilde,muhtemelen bilmediğiniz bazı gizli facebook özellikleri de vardır.

Ne yazık ki,insanlar fotoğraflarda,yorumlarda ve paylaşımda kullandıkları zaman bu ekstra facebook özelliklerinin nasıl kullanılacağına önem vermiyorlar. 

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

İşte,2020'de denemeniz gereken 8 harika Facebook gizli özelliği! 

1. Hesabınıza kimlerin giriş yaptığını görün

2. Tüm Facebook Verilerinizin Bir Kopyasını İndirin

3. Birinin Beğendiği Tüm Fotoğrafları Bulun

4. Yaşamınızı Son Bulduktan Sonra Bir 'Varis Kişi' seçin

5. İstediğiniz Tüm Arkadaşları Görün

6. Otomatik Oynat Videolarını Kapatın

7. Reklam Tercihlerinizi Değiştirin

8. Mesajları Daha Sonra İncelemek İçin Kaydetme 

Facebook daha etkili kullanmak için şimdi bu seçeneklerin nasıl kullanıldığını adım adım görelim. 

1. Facebook hesabınıza kimlerin giriş yaptığını görün

Birinin sizin izniniz olmadan Facebook hesabınıza giriş yaptığını düşünüyorsanız, bunu basitçe tıklayarak hesap ayarlarınızdan kontrol edebilirsiniz.Facebook çoğunlukla yeni girişler hakkında bildirim,mesajlaşma veya e-posta yoluyla sizi bilgilendirir.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

İlk olarak, Ayarlar sayfasına gidin ve “ Güvenlik ve Giriş ” sekmesine geçin . Burada zaten aktif olan girişleri “ Giriş Yaptığın Yerler ” başlığı altında bulabilirsiniz.Bu özellik size konum,tarayıcı ve cihazdaki verileri sağlayacaktır.Cihazlarınızı inceledikten sonra, diğer tüm cihazların " Tüm Oturumlardan Oturumu Kapat " ı tıklayıp oturumu kapatabilirsiniz.Ayrıcada,tek tekde kaldırabilirsiniz. 

2. Tüm Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin

Biliyor musun? Daha önce Facebook'ta yayınladığınız her yayını,her resmi, videoyu,mesajı ve sohbet konuşmasını indirebilirsiniz.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Bu facebook gizli özelliklerini kullanmak için Ayarlar sayfasına gidin ve “ Facebook Bilgileriniz ” sekmesine geçin ve “ Bilgilerinizi İndirin ” düğmesine tıklayın . Daha sonra istediğinizi JSON veya HTML dosyası olarak seçebilir ve indirebilirsiniz.Bu isteğinizi facebook ilettikten,facebook geri dönüşü biraz zaman alıyor.  

3. Birinin beğendiği tüm fotoğrafları bulun

Arkadaşlarınız tarafından beğenilen mesajları görmek,facebook arama kutusuna bir ad veya aranacak bir kelime girin facebook size yardımcı olacaktır.Sonuçlar tarihe göre sıralanarak listelenecektir.Örneğin Facebook arama kutusuna “ beğendiğim fotoğraflar ” yazmaya başladığınızda , 2016 tarafından beğendiğim fotoğraflar,arkadaşlarım tarafından beğendiğim fotoğraflar veya özel arkadaşınızın adlarından birini kullanarak arama yapabilirsiniz.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

4. Yaşamınızı son bulduktan sonra hesabınızı yönetecek 'Yeni Kişi' seçin (Hesap vârisiniz atama)

Facebook, siz vefat ettikten sonra hesabınızı yönetecek yeni bir kişiyi adlandırmanıza olanak tanır.Yeni kişi,profiliniz için bir hediye gönderebilir,yeni arkadaşlık isteklerine yanıt verebilir veya profilinizi güncelleyebilir.

Öldükten sonra bir Facebook hesabı istemiyorsanız,yeni kişiyi seçmeden hesabınızın kalıcı olarak silinmesini isteyebilirsiniz.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Bu ayarlar için Facebook ta Ayarlar > Genel > Anıtlaştırma Ayarları gidin

Vefat etmem durumunda Facebook hesabıma ne olur?

Anıtlaştırılmış hesabınızla ilgilenmesi için bir hesap vârisi atamayı veya hesabınızın Facebook'tan kalıcı olarak silinmesini seçebilirsiniz.Hesabınızı bir arkadaşınıza devredebilirsiniz. 

5. İstediğiniz tüm arkadaşları görün

Facebook, sizin tarafınızdan gönderilen yok sayılan veya silinen her arkadaş isteğini izlemeye devam edecektir. Bunu görmek için basit bir yol var.

Facebook sayfasının üstündeki Arkadaşlık İstekleri simgesini tıklayın ve “ Arkadaşlar ” seçeneğine gidin.Burada “ Gönderilmiş İstekleri Gör ” seçeneğini görebilirsiniz, üzerine tıklayabilir ve isteklerinizi görebilirsiniz.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

6. Otomatik oynat videolarını kapatın

Facebook'taki çoğu kullanıcı, videoyu tıklamadan otomatik olarak oynatmaya başladığında bundan nefret eder. Ayrıca Facebook bu özelliği mobil / wifi verilerini hızlı bir şekilde tüketeceğinden kapatılması gerekir.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Bunun için Ayarlar > Videolar > Videoları Otomatik Oynat >Kapalı.Ayrıca bu adım mobil cihazlarınızda otomatik oynatmayı da kapatır. 

7. Reklam tercihlerinizi değiştirin

Facebook bu özelliği ile,facebook reklamlarını sadece sizin ilgilendiklerinize göre gösterecekler.Belki,bazı markaları veya ünlüleri sevdiğinizde,Facebook bunu ilgi alanlarınız olarak alacaktır.

Reklam tercihlerinizi değiştirmek için Ayarlar > Reklamlar > İlgi Alanlarınız bölümüne gidin.Burada sadece " X " simgesine basarak bir ilgiyi kaldırabilirsiniz .Ayrıca  " Reklamverenler " sekmesi altında, tüm reklamverenleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği








Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

8. Mesajları daha sonra incelemek için kaydetme

Facebookta beğendiğiniz paylaşımları daha sonra okumak veya görmeye mi ihtiyacınız var? Bu özellik sayesinde,herhangi bir yayını,videoyu veya bağlantıyı istediğiniz zaman Facebook'ta arama yapmadan görüntülemek için kaydedebilirsiniz. 

Beğendiğiniz paylaşımları gördüğünüzde,gönderinin sağ üstündeki üç noktayı tıklayın ve Bağlantıyı >Kaydet seçeneğini ile bağlantıyı kaydedin. Beğendiğiniz yayınınızı Facebook kaydeder.Bu yöntem,Facebook'un mobil sürümlerinde çok işe yarıyor.Kayıtlı klasörü Facebook Ana Sayfasının sol tarafındaki menünün altında görebilirsiniz.

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Bilgisayardan kaydedilen verileri görmek için sol menüden Kaydedilenlere tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Bilimeyen 8 Facebook Gizli Özelliği

Yukarıdaki özellikler, insanların ihtiyaç duyduğu ancak daha fazla önemsemeyen birkaç Facebook özelliğidir.Ancak, bu özellikler gelecekte size çok yardımcı olabilir.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »